Curriculum la decizia școlii
TABEL CDL-uri
pentru anul școlar 2024-2025
Nr. crt. |
Domeniul de pregătire |
Calificarea profesională |
Clasa |
Titlul CDL-ului |
Tipul CDL-ului |
Nr. ore (ore/an) |
1 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Pregătire de bază / Industrie alimentară |
a IX-a |
Protecţie şi siguranţă în industria alimentară |
Aprofundare |
90 instruire practică |
2 |
Învăţământ profesional Industrie alimentară |
Brutar-patiser-preparator produse făinoase |
a IX-a |
Protecţie şi siguranţă în brutării şi patiserii |
Aprofundare |
150 instruire practică |
3 |
Turism şi alimentaţie |
Pregătire de bază / Turism și alimentație / Tehnician în gastronomie |
a IX-a |
Prelucrarea primară şi termică a alimentelor în unităţile de alimentaţie publică |
Aprofundare |
90 instruire practică |
4 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Pregătire de bază / Industrie alimentară |
a X-a |
Prelucrarea materiilor prime din industria alimentară |
Aprofundare |
90 instruire practică |
5 |
Învăţământ profesional Industrie alimentară |
Brutar-patiser-preparator produse făinoase |
a X-a |
Prelucrarea materiilor prime din industria alimentară |
Aprofundare |
270 instruire practică |
6 |
Turism şi alimentaţie |
Pregătire de bază/Turism și alimentație/Tehnician în gastronomie |
a X-a |
Servirea consumatorilor la standarde europene |
Aprofundare |
90 instruire practică |
7 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician analize produse alimentare |
a XI-a |
Managementul de proiect |
Rezultate ale învăţării suplimentare |
66 teorie |
8 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în industria alimentară |
a XI-a |
Materii prime şi auxiliare în industria de morărit-panificaţie şi fermentativă |
Aprofundare |
66 teorie |
9 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în prelucrarea produselor de origine animală |
XI-a |
Tehnologii specifice de obținere a sortimentelor de brânzeturi |
Extindere |
66 teorie |
10 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în morărit, panificaţie şi produse făinoase |
a XI-a |
Utilaje în industria morăritului |
Extindere |
66 teorie |
11 |
Învăţământ profesional Industrie alimentară |
Brutar-patiser-preparator produse făinoase |
a XI-a |
Brutăria, artă și pasiune |
Extindere |
300 instruire practică |
12 |
Învăţământ profesional Industrie alimentară |
Preparator produse din carne și pește |
a XI-a |
Obțínerea produselor din carne și pește |
Extindere |
300 instruire practică |
13 |
Turism şi alimentaţie |
Tehnician în gastronomie |
a XI-a |
Tradiție și inovație în arta culinară |
Extindere |
66 teorie |
14 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician analize produse alimentare |
a XII-a |
Verificarea calității produselor alimentare |
Rezultate ale învăţării suplimentare |
56 teorie |
15 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în industria alimentară |
a XII-a |
Siguranța alimentelor |
Aprofundare |
56 teorie |
16 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în prelucrarea produselor de origine animală |
a XII-a |
Preparate culinare în industria cărnii |
Extindere |
56 teorie |
17 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în morărit, panificaţie şi produse făinoase |
a XII-a |
Proiectul – de la teorie la practică |
Rezultate ale învăţării suplimentare |
56 teorie |
18 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în industria alimentară fermentativă şi în prelucrarea legumelor şi fructelor |
a XII-a |
Siguranța alimentară a băuturilor și a conservelor din legume și fructe |
Aprofundare |
56 teorie |
19 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în industria alimentară |
a XII-a, liceu seral |
Materii prime şi auxiliare în industria alimentară |
Extindere |
132 teorie |
20 |
Turism şi alimentaţie |
Tehnician în gastronomie |
a XII-a |
Meniuri pentru diete și evenimente speciale |
Rezultate ale învăţării suplimentare |
56 teorie |
21 |
Resurse naturale şi protecţia mediului/ Industrie alimentară |
Tehnician în industria alimentară |
a XIII-a, liceu seral |
Pași în elaborarea proiectului |
Rezultate ale învăţării suplimentare |
108 teorie |